úterý 3. prosince 2013

Vídeňské trhy - předražené, přelidněné, přeceněné

Nebylo to tedy žádné překvapení. Tento víkend přijeli ale kamarádi z Brna za účelem načerpání té správné vánoční atmosféry a kam lépe vyrazit než na slavné vídeňské trhy.

Jako první jsme zavítali na trhy u Karlskirche, jelikož je máme vysloveně za barákem. Koupili jsme si nechutně sladký svařák za 3,5 eura, který vůbec nechutnal jak víno, a kochali se historickým kolotočem poháněným lidskou silou. 


Zářilo krásné zimní slunko a tak jsme vyrazili zhlédnout Vídeň z ptačí perspektivy z Donauturm. Nahoře je otevřená vyhlídka a nelítostný severák nás brzy vyhnal zase dolů. 

Zlatý bod večera byly trhy v Schönbrunnu - To už byl večer a lidí citelně přibylo. Nazvali jsme to vyhlídkovou chůzí s výhledem na stánky ze vzdálenosti 3 metry přes chumel lidí. A když už jsme se k nějakému stánku dostali, jenom jsme se pohoršili nad předražeností. I ten pitomý perníček stál až 20 euro:)

Po setkání se strašidelným andělem na obláčku u Rathausu jsme si řekli, že už jsme viděli všechno, a vrátili jsme domů.

Ale byl to velice příjemný den s přáteli, i když myslím, že trhů mám na nějakou dobu až až. Dneska jsem chtěla nakoupit nějakou vánoční výzdobu alespoň domů, ale při pohledu na úplně obyčejný adventní věnec za 25 euro (ovšem zlevněný z 28 po první adventní neděli) mě přešla chuť. Holt žiju stále v českých cenách. A k čemu všechny tyhle blbostičky, kdo na to má náladu, dejte pokoj s nějakýma Vánocema!


3 komentáře:

  1. pekny venec stoji ale 500,- i u nas..

    a neni nad domaci

    OdpovědětVymazat
  2. v Praze asi jo, ale já jsem z maloměsta a tam ten cenový rozdíl je markantnější:) Taky jsem si říkala, že bych si měla vyrobit sama

    OdpovědětVymazat
  3. Ceny vskutku lidové:-(
    Žena si v Prahe dala teplou medovinu, byla hnusná, odporná, chutnala jak voda z pračky a stála pouhých 70 kaček (za decku).
    Věnec si děláme sami a kupujem na něj akorát svíčky a badyán:-) A na domácí medovinu taky dojde, mám jí cca 25 litrů, snad bude povedená.

    OdpovědětVymazat