pondělí 3. března 2014

Ledové snění ve Vídni

Ačkoliv zima letos do Vídně vůbec nezavítala, i tak jsme si mohli dopřát alespoň trochu zimních radovánek. Wiener Eistraum je obrovská umělá ledová plocha před radnicí. Je to tam kouzelné - dvě velké kruhové plochy a pak dlouhé ledové cestičky, které se proplétají v přilehlém parčíku mezi stromy a fontánkami. A když máte to štěstí, že můžete jít ve všední den, ani tam není tolik lidí!

Jsou tam každý den tuším až do půl desáté, ale pouze do devátého března. Dorazili jsme asi v šest, vymázli jsme 2x 6,5 za vstup, 2 x 6,5 za půjčení bruslí a 2 eura za skříňku. Příště bych si teda přivezla své vlastní brusle z Čech. Tohle byly plastové brusle s jednou přezkou nahoře, vůbec to nešlo dotáhnout a bruslení v nich bylo dosti vratké. Ale jak říkám, jinak to stálo za to:



Samozřejmě po bruslení nám vyhládlo, tak jsme si dali spätzle,  wurst, a glühwein (mimochodem, lepší jak na Vánočních trzích) celkem za 15 euro a byli jsem spokojení. Jó Vídeň...

3 komentáře:

  1. U tý radnice jsem byl vloni v létě - byl tam filmový festival a hlavně spousta jídla a dobrýho piva:-)

    OdpovědětVymazat
  2. To jo, v létě jsme tam taky byli a je to tam super, mají tam fakt dobrý jídlo a pití.. v zimě tam jsou trhy, pak bruslení.. uvidíme co dál, ale docela to tam žije!

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem tam chtěla kdysi vyrazit na brusle. Ale už uplynulo pár roků a nějak to nevychází. Dík za připomenutí, další zimu na to budu myslet. :-)

    OdpovědětVymazat