čtvrtek 20. března 2014

Update ohledně frašky zvané Rodný List

Kdo sledovat mé předchozí příspěvky (1 a 2), ví, že jsme se dostali do spár úřad a do prekérní situace. Minule jsem skončila tam, že nám Fedex slíbil, že nám obálku vystaví, že jim máme napsat informace do mejlu. Napsali jsme jim a žádná odpověď. Volali jsme jim znovu, řekli nám to samé, tak jsme psali nového mejla a opět žádná odezva!

Pak měl ale přítel pracovní cestu do Německa, tak nás napadlo, že by to mohl koupit na UPS tam, jelikož už jsme zpáteční předplacenou obálku jednou ve Frankfurtu kupovali. Volal na německé UPS a opravdu, přímo ve městě kam jel, že mají shop, kde tuto obálku prodávají. Sice to bylo asi 40 minut cesty vlakem z místa konference, ale přítel měl jedno dopoledne volné, tak se tam vypravil. Konečně slibovaný obchod našel, ovšem setkal se tam s prázdným pohledem. Ne, žádné takové obálky opravdu neprodáváme.

To teda přítele vytočilo. Volal zpátky na UPS, kde jim řekl pár slov, které si do rámečku nedají, oni se pak podívali do počítače a víte co? Máme obchod i ve Vídni, asi tak pět minut od přítelovy práce, kde obálku  seženete. Po návratu z Německa tam zašel a opravdu, obálka za 60 euro byla naše.

Mezitím přišel slibovaný šek z Ameriky, (tisíceré díky neznámému kolegovi). Takže už jsme jenom šli na poštu, kde jsme to za 30 euro poslali do San Franciska.

A to neuvěříte co se stalo. Do deseti pracovních dnů byl rodný list u nás!! Z Ameriky to šlo tři dny! Mimochodem, tento rodný list je ÚPLNĚ STEJNÝ jako ten, co jsme měli, jenom je na oficiálním papíře a není projetý kopírkou.

Rodný list jsme si nechali soudně přeložit, a příští týden má přítel schůzku na americké ambasádě v Praze a kousek odsud pak skočí na Ministerstvo zahraničních věcí a bude.


2 komentáře:

  1. Tady se člověku chce zapět Smetanu: "Dobrá věc se podařila, věrná láska zvítězila!"

    OdpovědětVymazat
  2. Se vám divím, že se ještě chcete brát:-)
    Jen pouhým odhadem vás poplatky stály tolik, co moje svatba (OK, před 15 roky:-))

    OdpovědětVymazat