pátek 22. února 2013

Kdybych žila 200 let...

Zrovna jsem se dívala na díl Good Mythical Morning od dvojice Rhett and Link, ve kterém mluvili o tom, co by dělali, kdyby se dožili 200 let (Zkouknout můžete zde). Napadlo mě - a co bych dělala . Asi bych svých posledních 20 let nestrávila závoděním s monster trucks, ale viděla bych spíš takhle (s předpokladem, že bych byla těch dvě stě let fyzicky a mentálně zdatná, samozřejmě):

Nechala bych překládání a dala bych se na dráhu profesionální běžkyně. Najmula bych si toho nejlepšího trenéra, lékaře, fyzioterapeuta... Je víc než jasné, že bych se nikdy nedostala na tu absolutní špičku, ale oběhla bych všechny velké maratony, možná nějaký ultramaraton.

V padesáti letech bych běhání přesunula do vedlejší koleje a šla bych studovat dvouobor - výživa a sportovní lékařství. Do 70 letech bych provozovala vlastní nutriční poradnu a ošetřovala sportovce, zatímco bych se neustále v tomto oboru vzdělávala.

V 70 letech bych se vydala na misi zbavit svět obezity. Založila bych centra po celém světě (hlavně teda v civilizovaném světe s 40 % obézních lidí). Vzdělávala bych děti, rodiče, puberťáky. V průběhu 30-40 let bych s pomocí své nyní již několika tisíci hlavé skupiny změnila stravování ve větší části světa a snížila obezitu v civilizovaném světe pod 10 %.

V 110 letech bych se začala věnovat zachraňovaní opuštěných psů. Vytvořila bych síť podobných nadšenců a spolu bychom zachraňovali opuštěné psy a vzdělávali lidi, aby adoptovali z útulků. Osobně bych zařídila divizi, která by se zabývala potíráním množíren (místa, kde množí psy pro peníze za naprosto nelidských podmínek).

Ve 150 bych se usadila, našla si muže, porodila (adopotovala) spoustu dětí. Napsala bych několik knih o svých úžasných osudech. Věnovala bych se dětem a vnoučatům. Znovu bych začala hrát na klavír a také na harfu. Na youtube (nebo na podobné síti, cokoliv bude za 125 let) bych si udělala kanál a stala bych známou po celém internetu.

Ve dvě stě letech bych umřela poklidně při sledování svého oblíbeného pořadu na youtube.

Tohle by stačilo alespoň na tři životy. Člověk má bohužel jenom jeden, a ne příliš dlouhý. Za týden mi bude čtvrtstoletí, měla bych plánovat, co vměstnat do těch zbývajích 50-60 let.

A co vy, co byste dělali, kdybyste měli žít 200 let? Předávám štafetu dál.

Žádné komentáře:

Okomentovat