neděle 24. února 2013

Valentýnská večeře ve Frankfurtu (lehce opožděně)

S přítelem slavíme šestý Valentýn, takže už máme nárok hovořit o naší "Valentýnské tradici". Nedáváme si dárky, ani kytky, ani bombónky či plyšáky, ale vyrazíme do luxusní restaurace. Do takové té Haute cuisine, kde si dáme menu o pěti chodech, láhev nechutně drahého vína a připadáme si jednou zase jako grófové. V minulých letech jsme tak byli v Noem Arch, Rialto, U Kastelána... Náš nejvyšší účet byl 1600 a to jenom proto, že si přítel dával dezert s hmyzem.

To, že letošního Valentýna trávíme v zahraničí, tedy na naši tradici nemá vliv, říkali jsme si. Ano, bude to dražší, ale s tím musíme počítat. V duchu jsme si stanovili limit 100 euro za dvě tříchodová menu s vínem. Při konfrontaci s realitou naše představa ovšem značně utrpěla.

Nejdřív nás naivně napadla restaurace v Main Tower, mrakodrap s vyhlídkou a restaurací. Zde Valentýnské menu stálo 150 euro na osobu (abych jim nekřivdila, měli i nevalentýnské menu pouze za 70 euro na osobu).

Projížděli jsem různé seznamy nejlepších restaurací ve Frankfurtu. Ve většině z nich vítězila restaurace s názvem Lohninger. Už se mi začaly sbíhat sliny, ale stačil jediný pohled do jídelního lístku, a ústa mi zase rychle vyschla. Meníčko 88 euro, hlavní jídlo pod 30 euro nejde.

Takhle to pokračovalo dál, ve všech vyhlášených luxusních restaurací by se za 100 euro jeden člověk ani nenajedl, natož napil. Naděje vysvitla, když jsme narazili na restauraci Medici. Italská, vypadá luxusně, 3chodové menu za 40 euro, 6 chodové za 64 euro. No ovšem, 14 dní předem už nebylo možné udělat rezervaci.

Nakonec nás spasila Restaurace Brighella, která sice byla spíše na kraji města, ale dali jsme 4 chodové luxusní valentýnské menu, (krevety, gnocci, telecí a dezert, láhev vína a aperitiv) a nechali tam pouze 130 euro. Takže konec dobrý, všechno dobré, tradice byla zachována, užili jsme si skvělé jídlo a snaživý servis.

A příští rok hledáme restauraci ve Vídni.

Žádné komentáře:

Okomentovat