čtvrtek 28. března 2013

Kulinářský zážitek

To ani ne, ale zkrátka... zrušili nám menzu, resp. dvě třetiny menzy. Celý kampus se stěhuje někam na kraj Frankfurtu, nejvyšší čas se přestěhovat do Vídně. Teď tam zbylo jenom jedno výdejní místo a jejich stálá nabídka se skládá ze smaženého lososa, wurstů, smaženého zeleninového karbanátku a nějakého vepřové prorostlé flákoty...Nic pro mě.

Naštěstí jsme ale objevili novou spásu pro můj běžecký žaludek - nový těstovinový "fast-food" (máme poblíž jednu fakt dobrou těstovinárnu, ale je to přece jenom restaurace s číšníkama a na take-away se čeká tak 15 minut...). 

O týhle jsem zjistila až teď, protože byla skrytá v bio shopu. Je to takový pultík, u kterého stojí moc příjemná starší paní, před sebou má takovou tu obrovskou smažící pánev, která vypadá jak takový ten podivný hudební nástroj, do kterého buší hipíci na ulici a vypadává záhadné zvuky (hang drum), akorát obrácený. Před sebou má misky se spoustou nakrájených ingrediencí - zeleniny, houby, koření... 

Za pět euro (na vegetariánskou porci) to před vámi čerstvě udělá (samozřejmě z biosurovin), přesně tak, jak si přejete. Nejen že to bylo rychlé, ale hlavně čerstvé, lehké a moc dobré! V menze jste si akorát vybrali těstoviny, majdu už měli hotovou, prdli to na pánvičku (červenou/hnědou/popř. zelenou neidentifikovatelnou tekutinu), nechali to probublat a sbohem.

Teď mám nový rychlý zdroj karbohydrátů. 

Žádné komentáře:

Okomentovat